Vitsippspriset 2012

posted in: KD Skaraborg | 0

Vitsippan är symbolen för Kristdemokraterna och den sköra lilla blomman talar om enkelhet, äkthet och samtidigt mänsklig ofullkomlighet. Men trots att vi människor är ofullkomliga uträttas det stordåd – ofta i det tysta. Vitsippspriset delas ut för gärningar gjorda i denna anda. Med Vitsippspriset vill Kristdemokraterna uppmuntra och uppmärksamma positiva företeelser i vårt närsamhälle. Priset skall i första hand ses som en uppmuntran och ett erkännande till någon eller några som uträttat något behjärtansvärt, för ett mänskligare Sverige. Vitsippspriset delas ut varje år i de kommuner där kristdemokraterna är aktiva men det är första gången som det görs i Tibro. Men det är meningen att det nu skall vara ett återkommande inslag.

Vinnare av priset 2012 är Jan-Inge och Eva Thörn med motiveringen ”För ert engagemang för äldres livskvalitet och för initiativet till Seniordagarna i Tibro. Ni är dessutom goda ambassadörer för kommunen”

Under november månad förra året arrangerades en seniormässa i Tibro som inte hade blivit av utan dessa två eldsjälar. Syftet med projektet var att belysa att äldre människor inte är ett problem utan en möjlighet till utveckling. Syftet var också att visa vad som finns i Tibro med omnejd i form av varor, tjänster, aktiviteter och service för äldre. Äldreminister Maria Larsson lockades hit att inviga och hon säger ofta hur positivt hon upplevde detta.