Vi vill skapa det goda samhället

posted in: Conny Brännberg | 0
 
Våren är i antågande. Det växer och spirar. Grönskar och blommar. Det är en förväntan i luften. Ljusa dagar möter oss tidigt på morgonen och den härliga fågelsången hörs som ett välsjungande bakgrundsljud. Det råder också en förväntan inför 9 september då svenska folket ska gå till valurnorna. Ett parti ska väljas för kommunfullmäktige i Skövde. Inför det valet arbetar vi intensivt just nu. I Skövde är vi tre toppkandidater som arbetar tätt tillsammans. Listan toppas denna gång av Marianne Gustafson. Det har varit jag som varit frontfigur i Skövde under många valrörelser men denna gång har jag bestämt mig för att fokusera på regionvalet. Men jag finns med på andra plats till Skövde Kommunfullmäktige. På tredje plats finns en nykomling, men ändå erfaren person. Det är första gången som Isabelle Waldenvik kandiderar till fullmäktige. Men hon har denna mandatperiod varit engagerad i frågor som rör äldrepolitiken i Skövde genom sitt engagemang i vård- och omsorgsnämnden. Isabelle har också kombinationen att stärka det kristdemokratiska laget i riksdagen och kandiderar även där.
På vår agenda finns fokus på tillkomsten av det goda samhället, Vi tror på värderingar och baserar vår politiska filosofi på de värden som kristen etik bygger på. Det handlar om en människosyn som är jämställt och jämlik. För oss har vi ett unikt och absolut värde som människor och det råder ingen skillnad mellan olika människor. Denna syn får sedan mängder av praktiska konsekvenser i politiken. Vi är också kända för att lyfta fram familjen och kallas ibland för Familjepartiet. Det bygger på idén om att samhällets byggs underifrån och den lilla och nära gemenskapen är den främsta byggstenen. På vår hemsida (www.skovde.kristdemokraterna.se) kommer vi framöver att beskriva mer av vår politik.
Men precis som det spirar i vårens antågande så skapas det en förväntan även i det politiska livet och vi ser fram emot den kommande valrörelsen.