Vi är en del av Europeiska Kulturarvsåret

posted in: Conny Brännberg | 0
 

I år är det European Year of Cultural Heritage. De europeiska länderna har beslutat att under 2018 särskilt lyfta ffam kulturarvet. Från Västra Götalandsregionen är vi med i detta och räknar med en rad händelser under året. Vi har skapat en särskild hemsida där du kan läsa mer om aktiviteterna som i dag är kända. Listan kommer sedan att kompletteras och vi tror att under 2018 har vi aktivt bidragit till att fler får ta del av kulturarvet. I vår region har vi mängder av lämningar i landskapet som vittnar om tidigare generationer, flera hundra museer/utställningar och en rad organisationer som arbetar med kulturarvet. En succé inom området är Kata Gård vid Varnhems klosterkyrka som öppnade i maj 2017 och vi räknar med att över 100 000 personer har snart varit där. Där beskrivs en intressant epok i kristnandet av Sverige och de arkeologiska utgrävningarna har lockat många. En stor del av vårt kulturarv har gått till historien men genom att samla minnen, dokumentationer eller objekt kan vi få en förståelse över hur vårt samhälle byggts upp.