Nätverket för Regional Turism utvecklas

posted in: Conny Brännberg | 0
 

2006 tog vi från Turistrådet Västsverige ett initiativ att bilda ett Nätverk för Regional Turism. Under årens lopp har nätverket utvecklas och är nu en etablerad part som företrädare för de regionala turistorganisationerna runt om i Sverige. De olika regionerna/landstingen har olika sätt att organisera besöksnäringen men alla har gemensamma frågeställningar. Därför är det oerhört berikande och inspirerande att ta del av varandras erfarenheter, men också å nya kunskaper. Denna gång då nätverket träffades var vi två dagar i Göteborg och många västsvenska företag som är involverade i branschen deltog. Bland annat fick vi en presentation av den stora satsning på besöksnäring som Göteborgs Stad gör i samband med satsningen på Liseberg, Stena presenterade hur de verkar för att främja miljön som en av de stora transportörerna av besökare. Likaså fick vi en presentation av Landvetter som arbetar med att bli Sveriges miljövänligaste flygplats. Nevs som tillverkar el-bilar gav också sina perspektiv på de förändringar som är på gång. Flera statliga myndigheter och bolag medverkade också och gav aktuell information. Nätverket är till för både förtroendevalda och chefstjänstepersoner. Jag har haft ett stort engagemang i detta nätverk sedan starten och är nu beredd att ta ytterligare steg i att involvera fler politiker i detta. Några av dessa tankar samtalade vi om i den politiska grupperingen under vårmötet. Bilden ovan är från ett samtal med de förtroendevalda i nätverket.