David Lega inspirerar inför Europaparlamentsvalet

posted in: Conny Brännberg | 0
Det går bra för Kristdemokraterna i många olika mätningar. Det bådar gott inför det stundande Europarlamentsvalet. KD har en stark valsedel som toppas av Sara Skyttedal och David Lega. I dag var det partidistriktsårsmöte för Kristdemokraterna i Skaraborg och på plats fanns David Lega. Det blev ett inspirerande tal där det framgick att KD har en EU-vänlig linje, men säger tydligt nej till att EU ska ta över och bli en federation. David var väldigt tydlig med att han ska verka för mänskliga rättigheter och att Sverige får behålla så stor makt över sina egna beslut som är möjligt. Han förklarade EU-frågorna på ett enkelt, men ocksp väldigt klokt sätt, och det haglade också frågor från publiken över honom.
Listan toppas av Sara Skyttedal och David är tvåa. De första opinionsundersökningarna som kommit tyder på att två mandat för KD är fullt möjligt. Men den ökande opinionen kan det också bli ett tredje mandat och på den platsen finns Liza-Maria Norlin. Jag kommer att vara mycket aktiv under valrörelsen men har inte avsikten att själv bli parlamentariker men kommer att aktivt bidra till att vi får en god KD-representaion i Bryssel.