Konst på resecentrum

posted in: Conny Brännberg | 0
Jag reser mycket kollektivt. Hemma i Skövde blir det ofta väntan på resecentrum och då brukar jag använda tiden till att gå på konstutställning. Det är Jernhusen och Nationalmuseum som gör denna annorlunda konsturställning på ett antal resecentrum. Bilden ovan är från Hässleholm där jag tog denna bild. Till skillnad från Skövde hade de där en hel vägg med bilder, men hur jag än försökte ta den bilden så blev det alltid något naket med. Då tänkte jag att sådana bilder kanske blir blockade på sociala medier och därav bilden ovan. För oss är det inte något främmande att se nakna personer i konsten, men så är det inte i alla länder. Utställningen består av ett antal verk som finns på Nationalmuseum. Särskilt under tiden då museet var stängt för sin omfattande renovering blev detta en påminnelse om Nationalmuseum. Även om museet finns öppet igen så hänger bilderna kvar. Utöver möjligheten att se bilderna kan man också ladda ned en app och ta del av mer kunskap och insikt kring verken. Detta är en mycket lyckad satsning och gör att vi resenärer får möjlighet till en konstvandring på flera resecentrum runt om i landet. En lyckad satsning, helt enkelt.